Inte alls svåra att göra. Formarna behöver inte smörjas.
Ingredienser
4,5 dl vetemjöl
225 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 knivsudd bakpulver
1 äggula
Fyllning
100 g mandel males
50 g smör smältes
1 dl socker
2 ägg
Instruktioner
- Degen blandas med fördel ihop i matberedare. Rör smör och socker poröst och tillsätt övriga ingredienser, sist äggulan. Tryck ut i veckade aluminiumformar, de behöver inte smörjas.
Vispa ägg och socker till fyllningen och blanda med övriga ingredienser. Fördela fyllningen i formarna och grädda i 200 grader ca 15 min.
- Låt svalna något och stjälp dem sedan upp och ner och låt svalna ytterligare. Knacka lite försiktigt på undersidan så brukar de lossna utan problem. Enda gången de kan sitta fast är om man råkat få mandelfyllningen för långt ut på kanten och den fastnat på formen.
- Går bra att frysa men är sprödast om man inte tar fram mer än vad som går åt. Glaseras med florsocker och vatten.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Kolhydrater , proteiner, fibrer?
Vad betyder allt egentligen? Långsamma kolhydrater - finns i socker, i...
Kreativ återanvändning
Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...