Mazarintårta med läckra bär

En härlig tårta som garneras med grädde och massor av färska bär!

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ekologiska ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • Smör till formen
  • Mandelspån till formen
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 liter färska bär till garnering
  • Florsocker att pudra på kakan vid servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
    2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
    3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
    4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.
    5. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär.
    6. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben