Medelhavspytt med halloumi

Serverar: 4 portioner

Underbara smakkombinationer i en och samma pytt! Det finns massor av gryn att välja mellan - prova gärna också quinoa, kamutvete eller bulgur.

Ingredienser

  • 4 portioner kokta gryn, t ex couscous
  • 300 g halloumi
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 msk rostade solrosfrön
  • ½ dl russin
  • 12 mandlar, saltrostade
  • 8 rostade cashewnötter, grovhackade
  • 2 msk flytande honung
  • Grönsaker
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 paprikor
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Några svarta oliver
  • 1 rödlök, skivad
  • Färska örter
  • Tillbehör
  • Bröd, t ex Focaccia
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • Lite paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Tärna aubergine, zucchini och paprika. Fräs det i olja i en gryta under lock, ca 5 minuter. Rör om 2-3 gånger under tiden. Salta och peppra.
    2. Tärna halloumin och stek den i olja ca 3 minuter. Blanda i gryn, solrosfrön, russin, mandlar och grovhackade cashewnötter. Ringla över honungen. Vänd ner grönsakerna och låt allt bli genomvarmt. Garnera med oliver, lökringar och örter.
    3. Servera med focaccia eller annat gott bröd och yoghurt pudrad med lite paprikapulver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben