Melon i sockerlag med ingefära

Serverar: 20 portioner

Gott till välkomstdrinken!

Ingredienser

  • 1 honungsmelon
  • 1 cantaloupemelon
  • 1/2 liten vattenmelon
  • Sockerlag med ingefära
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk konjak
  • 1 tsk ingefära
  • Instruktioner

    1. Kärna ur melonerna. Tag ur melonkulor med en melonskopa. Lägg i en stor skål. Täck över och kyl dem väl.
    2. Sockerlagen: Häll socker och vatten i en liten kastrull, värm försiktigt tills sockert lösts upp. Låt sjuda tills blandningen tjocknat något. Rör i konjak och ingefära, häll över melonerna. Täck över och ställ i kylen.
    3. Trä meonkulorna på träspett precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben