Melonkompott med ingefära

Serverar: 6 portioner

Saftig melon får sötma från kryddig aprikos- och ingefärssås. Det är gott att servera en bit saftig sockerkaka till.

Ingredienser

  • 2 dl konserverade aprikoser i egen juice
  • ½ dl Apricot Brandy (eller aprikos- eller apelsinnektar)
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk strimlat apelsinskal
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 mogen honungsmelon
  • 1 mogen cantalopemelon
  • 1/4 vattenmelon
  • Apelsinskal
  • Citronskal
  • Instruktioner

    1. Skär de konserverade aprikoserna i stora bitar och blanda med brandyn (nektar), citronsaften, apelsinskalet och ingefäran i en kastrull. Koka långsamt upp på medelvärme och låt det sjuda under omrörning, ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.
    2. Skala melonerna och ta bort kärnorna. Tärna fruktköttet i ca 2,5x2,5 cm stora tärningar.
    3. Blanda melontärningarna i en stor skål. Vänd ner aprikosblandningen och blanda försiktigt. Lägg upp i portionsskålar. Garnera med citron- eller apelsinskal. Det smakar gott att servera en bit sockerkaka till varje portion, att suga upp den goda fruktsåsen med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben