Mexicanskt ris II

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Gott ris till mexicansk mat, kött, eller kyckling

Ingredienser

  • 2 tomater, delade och tagit bort mitten
  • 1 gul lök, utan skal
  • 1 dl mat olja
  • 5 dl vitt ris, sköljt
  • 4 vitlöks klyftor, hackade
  • 1-3 jalapenos, hackade utan frön (beroende på smak/hetta)
  • 5 dl höns buljong
  • 1 msk tomat puree
  • Salt
  • 1 dl koriander blad, hackade
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Pureea tomaterna och löken till den är len. Du ska ha 5 dl puree.
    2. Värm oljan i en stor ugns säker kastull med lock under medium värme. Sautee riset tills det är gyllene, ungeför 10 minuter.
    3. Rör i vitlöken och 2/3 av jalapenosen. Stek till lukt, ungefär 15 sekunder. Rör i pureen, buljongen, tomat pureen och 1 1/2 tsk salt. Koka upp. Lägg på locket och baka i ugnen tlls riset är mjukt och all vätska är borta, 30-35 minuter, rör om väl efter 15 minuter.
    4. Fluffa upp riset med en gaffel och rör ner Koriander bladen och resten av jalapenosen. Salta och peppra till smak.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (1)

    Kaneta 28 december 2008

    Mycket uppskattat ris av mina gäster. Fast jag använde krossade tomater istället för färska. Serverade riset till tjocka revben marinerade i Molesås och bönsallad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben