Mexikansk böndip

Serverar: 4 portioner

Den här dipmixen kan kryddas efter smak. Den är perfekt som snacks till drinken före maten. 301 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 skivad rödlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1/4 tsk kajennpeppar
  • 2½ dl röda bönor på+ burk, avrunna och väl sköljda
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 dl riven ost, 17 %
  • 1 påse, ca 150 g, nachos till servering
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelvärme och fräs paprika, lök och vitlök 5 minuter tills löken börjar mjukna. Tillsätt spiskummin och kajennpeppar och fräs cirka 1 minut tills kryddorna börjar dofta.
    2. Tillsätt de röda bönorna och de krossade tomaterna tillsammans med 1 dl vatten och koka upp. Sänk till låg värme och låt sakta sjuda 10 minuter tills såsen har tjocknat och bönorna är mjuka. Sätt ugnens grill på högsta effekt.
    3. Lägg upp bönblandningen i ugnsfasta serveringsskålar. Strö över osten och gratinera under grillen 2-3 minuter tills osten är smält och gyllene. Servera dipsåsen varm tillsammans med nachos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben