Mexikansk chilipaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Mums vi älskar denna paj

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 3 msk vatten
  • 500 g strimlad lövbiff
  • 1 msk soja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk smör
  • 1 skivad purjolök
  • 1 strimlad paprika
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl riven ost
  • Tortillachips
  • Instruktioner

    1. Blanda samman vetemjöl smör och vatten. Klä pajformen med detta och vila 30 min.
    2. Blanda kött ,soja, chilipulver. Stek köttet, blanda i paprika. Tillsätt buljong, grädde, chilisås, vetemjöl. Koka upp och smaka av med salt.
    3. Förgrädda pajskalet 200 grader 10 min.
    4. Häll stuvningen i pajskalet. Strö över ost Grädda i 20 min. Ta ut och täck med tortillachips. Grädda ytterligare 10 min.
    5. Servera med gräddfil och tacosås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben