Mexikansk dippgratäng

Serverar: 4 portioner

Fantastiskt god gratäng för dig som älskar tacos!!!

Ingredienser

  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad röd paprika
  • 350 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 påse tacokryddor
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 krm cayennepeppar eller några dr. tabasco
  • 3 msk hackad jalapenopeppar. (finns i tacohyllan)
  • 10 cm skivad purjolök
  • 50 g riven ost
  • 50 g skivade gröna oliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Bryn löken, paprikan och köttfärsen i olivolja. Tillsätt krossade tomater, vitlök och kryddmix. Puttra under lock ca. 5 min. Smaka av med salt, socker, peppar och cayennepeppar (el. tabasco).
    3. Blanda creme fraiche och philadelphiaost och bred ut i en ugnsfast form. Häll över köttfärsröran (den blir ganska tjock). Strö över jalapenos och purjolök.
    4. Strö på osten och toppa med oliver. Grädda mitt i ugnen ca. 15 min tills att ytan fått lite färg. Servera med nachochipse och sallad. Var och en får sedan dippa från sin tallrik.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fyrvaktarn 20 november 2010

    Otroligt god! Tack för ett toppenrecept :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben