Mexikansk färspanna

Serverar: 4 portioner

Färgstark som en paella och lika smakrik som tacos. Den här pannan är inspirerad av djärva mexikanska smaker.

Ingredienser

  • 200 g fläskfärs
  • 2 dl ris
  • ett halvt kuvert saffran eller en halv tesked gurkmeja
  • 1 tsk olja
  • Salt
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd lök
  • 1 huvud isbergssallad
  • 1 avocado
  • Ca 4 dl skållade och utkärnade tomater
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk hackad koriander
  • 5 dl tortillachips
  • Instruktioner

    1. Koka riset i ca 3 dl vatten, blanda ner saffran eller gurkmeja i kokvattnet. Låt riset svalna.
    2. Häll 1/2 tsk olja i en stekpanna och hetta upp den till medelhög värme. Fräs köttfärsen grynig. Krydda med salt och kajennpeppar. Rör hela tiden tills färsen har fått en fin yta. Låt färsen rinna av i en nätsil. Torka ur stekpannan.
    3. Skala och hacka vitlök och rödlök. Häll i den resterande oljan i pannan och hetta upp stekpannan. Fräs löken tills den har blivit mjuk och genomskinlig.
    4. Tlllsätt färsen och riset i lökblandningen. Krydda med kajennpeppar. Värm blandningen tills den är genomvarm, ca 2 minuter.
    5. Skölj och strimla salladen. Skala avokadon och dela fruktköttet i små bitar. Blanda köttröra, hackade tomater, avokadobitar och sallad. Lägg upp på ett serveringsfat med hög kant. Strö den rivna osten över. Klicka lite gräddfil i mitten av tallriken, servera resten bredvid. Toppa med koriander och tortillachips.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben