Mexikansk fiesta

Serverar: 4 portioner

Ställ till med en riktig mexikansk fiesta, med färgglada dukar och servetter, praktfulla blommor och eldig musik. Och naturligtvis mat i samma temperamentsfulla stil.

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 300-400 g nötfärs
  • 1-3 msk mexikansk kryddblandning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk vita bönor i tomatsås
  • 1 liten burk pimiento, ca 200 g
  • Salt
  • 1 burk svarta oliver
  • 4 skivor smältost av cheddartyp
  • 1 pkt nachochips
  • Instruktioner

    1. Skala löken och hacka den grovt. Värm oljan i en kastrull, lägg i löken och låt den puttra under lock 2-3 min. medelstark värme, utan att få färg.
    2. Öka värmen och lägg i färsen lite i taget. Rör om hela tiden. Tillsätt mexikansk kryddblandning samt skalad och krossad vitlök. Rör om väl. Häll i vita bönor i tomatsås och sjud utan lock, så att en del av vätskan kokar bort.
    3. Låt pimienton rinna av väl skär den i strimlor och lägg den i grytan. Smaka av med salt.
    4. Fördela blandningen i fyra ugnssäkra portionsformar och lägg på oliver. Lägg rikligt med nachochips längs kanterna och täck med ost. Gratinera i 250 grader tills osten har smält och nachochipsen har blivit spröda ca 5-6 minuter.
    5. Servera med isbergssallad, tomatklyftor, gröna chilifrukter på burk och sprödvarmt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben