Mexikansk fläskgryta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

När mina släktingar var på besök i sverige gjorde Mami denna grytan,enkel men jätte god

Ingredienser

  • 500 g fläskkött i små bitar 2x2 cm
  • 1 pkt bacon i små bitar
  • 2 gula lökar hackade
  • 3 klyftor vitlök, skivade
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl buljong
  • 1 tsk socker
  • 1 medelstor zucchini i små bitar 3x3 cm
  • 1 liten burk majs
  • 1 dl hackad persilja att strö över
  • Salt
  • Peppar
  • 3 tsk chipotlepasta eller 1-2 jalapeno hackad(efter smak)
  • 1 brk cambells champinion soppa eller 2 dl creme fraiche
  • Instruktioner

    Stek alla ingri.var för sig och lägg i en gryta,utom zuchinin och majs,lägg i tomatpuren och chipotle pastan så att dom får fräsa med ett par minuter.Häll på champinionsoppa och buljong så att det nätt och jämt täcker köttet,smaksätt med socker ,salt och peppar efter smak.Låt det hela småkoka i ca 1 tim lägg då i den förstekta zuchinin.Fortsätt att småkoka tills köttet är riktigt mjuk,Majsen lägges i dom sista minuterna.Strö över pesilja.Serveras med ris. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Don_Pedro 11 juli 2008

    En verklig god gryta,kommer att ha många gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben