Mexikansk gryträtt med grön chili och fläskkött‏

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Mexikansk gryträtt med grön chili och fläskkött‏

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 1 stk lök
  • 1 kg fläskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 potatisar
  • 1 l hönsbuljong
  • 8 färska gröna chilifrukter
  • 300 g svarta bönor
  • 300 g kidneybönor
  • 3 klyftor vitlökar
  • Havssalt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda olja och hackad lök i en stor gryta på medelhög värme. Fräs tills löken har blivit mjuk.
    2. Skär filén i grytbitar. Vänd dem i mjöl och lägg dem i grytan. Fräs tills köttet är brynt.
    3. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Tillsätt buljong, potatis och hackad chili i grytan. Koka upp grytan och vrid ner till svag värme. Låg den sjuda i 15 min. eller tills potatisen är mjuk.
    4. Tillsätt de två sorterna bönor, pressad vitlök, samt salt och peppar efter smak. Låt rätten sjuda i 30 min. till (eller längre). Servera rätten rykande varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben