Mexikansk kaffedrink

Serverar: 6 portioner

Perfekt att servera efter en maffig middag. Det smakrika kaffet blir som en hel dessert, smaksatt med kanel, kakao och farinsocker.

Ingredienser

  • 1¾ dl malt mörkrostat bryggkaffe
  • 1 tsk kanel
  • Ev extra kanel till garnering
  • 1½ dl standardmjölk
  • 1½ dl kaffegrädde
  • ½ dl kakao
  • 2½ msk farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 msk vispad vispgrädde
  • 6 kanelstänger till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg kaffe och kanel i ett kaffefilter. Häll 1 l vatten i kaffebryggaren och brygg kaffet.
    2. Blanda mjölk, kaffegrädde, kakao, farinsocker och vaniljsocker i en kastrull och hetta upp på låg värme under omrörning, tills allt är väl blandat och sockret har smält.
    3. Rör ner kaffet i kakaoblandningen. Häll upp kaffedrinken i sex koppar. Garnera med vispgrädde, strö över kanel om du vill. Garnera med kanelstängerna och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben