Perfekt att servera efter en maffig middag. Det smakrika kaffet blir som en hel dessert, smaksatt med kanel, kakao och farinsocker.
Ingredienser
1¾ dl malt mörkrostat bryggkaffe
1 tsk kanel
Ev extra kanel till garnering
1½ dl standardmjölk
1½ dl kaffegrädde
½ dl kakao
2½ msk farinsocker
1 msk vaniljsocker
6 msk vispad vispgrädde
6 kanelstänger till garnering
Instruktioner
- Lägg kaffe och kanel i ett kaffefilter. Häll 1 l vatten i kaffebryggaren och brygg kaffet.
- Blanda mjölk, kaffegrädde, kakao, farinsocker och vaniljsocker i en kastrull och hetta upp på låg värme under omrörning, tills allt är väl blandat och sockret har smält.
- Rör ner kaffet i kakaoblandningen. Häll upp kaffedrinken i sex koppar. Garnera med vispgrädde, strö över kanel om du vill. Garnera med kanelstängerna och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)