Mexikansk köttfärsgratäng

Serverar: 4-6 portioner

En mycket god bjudrätt. Går bra att förbereda och ställa in i ugnen ca 30 minuter innan man ska äta. Servera med en god sallad.

Ingredienser

  • Köttfärsröra
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 burk salsa ostdip
  • Sås
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Paprikapulver
  • 1-2 burkar hackad grön chili
  • 1 pkt tortillabröd
  • Tomater
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärs och hackad lök. Krydda. Tillsätt vatten och ostdip och låt det koka ihop.Ställ åt sidan.
    2. Blanda nu allt till såsen utom chilin i en kastrull. Koka upp och blanda sedan i chilin. (Såsen ska vara tunn)
    3. Ta nu och lägg köttfärsröran på ett tortillabröden och vik ihop dom till små paket och lägg dom i en ugnsfast form. Häll över såsen.
    4. Hacka tomaterna och strö dom och den rivna osten över gratängen.
    5. Grädda i ca 20-30 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben