Mexikansk kycklinggryta

Serverar: 10-12 portioner

En enkel och god kycklinggryta med mexikansk touch.

Ingredienser

  • 2 kg kycklingfilé
  • 4 msk maizenamjöl
  • 6 tsk salt
  • 2 tsk chilipulver
  • 5-6 krm svartpeppar
  • 2 krm malda kryddnejlikor
  • 8 msk margarin
  • 3 burkar krossade tomater á 400g
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 gula lökar
  • 300 g gröna paprikor
  • 2 dl vispgrädde
  • Servering
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda maizena, salt, chilipulver, svartpeppar och kryddnejlikor. Vänd kycklingen i kryddblandningen.
    2. Bryn fettet i en stekpanna och bryn kycklingen. Lägg över den brynta kycklingen i en gryta. Tillsätt de krossade tomaterna och krossad vitlök.
    3. Tärna lök och paprika och lägg ner i grytan. Tillsätt grädde och koka under lock på svag värme ca 30 minuter.
    4. Servera grytan med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben