Mexikansk lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En god och annorlunda lasagne

Ingredienser

  • 2 msk margarin
  • 400 gr köttfärs
  • 1 hackad lök
  • 1 dl finhackad rotselleri
  • 1 påse taco kryddmix eller chili kryddmix
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 4 dl riven ost
  • 200 gram keso
  • 1 ägg
  • 1 förpackning nachochips
  • Garnering
  • ½ dl skivade svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen i matfettet under omrörning, tillsammans med lök och selleri. Blanda i kryddmixen, krossade tomater och vitlök. Låt blandningen sjuda i 5-10 minuter. Rör då och då.
    2. Blanda halva mängden ost med keso och ägg i en skål. Lägg ett tunt lager nachochips i en smord ugnsäker form. Täck med 1/3 av köttröran. Lägg på halva ostmassan och täck med nachochips. Upprepa ännu ett lager med köttröra, ostmassa och chips.
    3. Lägg det sista av köttröran överst och strö på resten av denrivna osten. Grädda lasagneni mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.
    4. Garnera med oliver. Grönsallad är gott till. Vi brukar ha nachochips och creme fraiche till.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben