Mexikansk panna

Serverar: 4 portioner

En kryddstark GI-panna med influenser från Mexiko. Den spanska pepparn fyller sin funktion. Det står nötfärs men eftersom jag inte äter det så har jag använt kycklingfärs eller någon vegetarisk färs. Fungerade lika bra det.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk rapsolja
  • 0.5 st röd spansk peppar
  • 1 st röd paprika
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk majskorn
  • 1 burk bönor
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Till servering
  • grönsallad
  • 50 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela den spanska pepparn på längden, skrapa ut fröna och hacka fruktköttet fint. Hacka paprikan fint.
    2. Bryn köttfärs, lök, vitlök, paprika och chili i olja. Rör om hela tiden så att köttfärsen smular sig. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, majs och paprikapulver.
    3. Låt småputtra under lock tills den tjocknat, ca 15 minuter. Rör ner bönorna. Krydda med salt och peppar. Servera med en fräsch sallad och smula över fetaost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben