Mexikansk pastgratäng

Serverar: 4 portioner

Riktigt smarrig och enkel att tilllaga. Mina barn älskar den.

Ingredienser

  • 250 g pastaskruvar
  • Olivolja
  • 250 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1/2 burk tacosås
  • 1 liten burk majs
  • 1 1/2 msk tacokrydda
  • Sås
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk senap
  • 3 krm salt
  • 1/2 krm kryddpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med olivolja. Lägg i pastan.
    3. Fräs färsen i olivolja. Hacka löken, paprikan och lägg det i färsen. Fräs några minuter. Tillsätt tacosås, majs och tacokrydda. Fördela färsen över pastan.
    4. Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning. Låt puttra i 3 min. Smaka av med senap, salt och kryddpeppar.
    5. Häll såsen över färsen och strö över riven ost. Gratinera i ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben