Mexikansk tacosallad

Serverar: 4 portioner

En mättande sallad med kryddad färs, riven ost, avokadoröra och läckert spröda tortillachips - väl värd att pröva!

Ingredienser

  • 1 isbergssallad
  • 1 färsk lök
  • 4 tomater
  • 1 burk majskorn
  • 150 g riven ost
  • 150 g tortillachips
  • Färs
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk chilipulver
  • ½ tsk torkad oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Guacamole
  • 2 mogna avokador
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad lök
  • 2-4 droppar tabasco
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Bryn lök och färs i olja brunt och smuligt. Häll på tomatkross och krydda med chilipulver, oregano, salt och peppar. Låt röran puttra tills det mesta av vätskan har ångat bort. Håll den varm.
    2. Strimla salladen. Skala och hacka löken. Dela tomaterna, ta bort saft och kärnor och skär tomatköttet i bitar.
    3. Gör guacamolen: Kärna ur och skala avokadorna och mosa dem med gaffel. Blanda moset med citronsaft, crème fraiche, vitlök, lök och krydda med tabasco, salt och peppar.
    4. Blanda isbergssalladen med lök, tomater och majs och lägg upp på tallrikar. Lägg salladen på ena sidan av tallriken, köttfärsen på resten av tallriken med riven ost över, stick ner tortillachips på flera ställen i köttfärsen. En liten skål med guacamole på tallriken och till detta är det gott med ett glas öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben