Mexikanskt kryddade färsbiffar med gul couscous

Serverar: 4 portioner

Krydda köttfärsbiffarna mexikanskt och sätt färg på couscousen med gurkmeja. Servera en tomatsås till om du vill.

Ingredienser

  • Biffar
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 gul lök
  • 2 tsk mexikansk kryddblandning
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Smör till stekning
  • Couscous
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 350 g couscous
  • 2 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • Instruktioner

    1. Biffar: Låt ströbrödet svälla i mjölken i minst 10 minuter. Riv löken. Arbeta in salt och peppar i färsen och blanda ner ströbrödsblandningen och lök. Krydda med mexikanska kryddor. Forma färsen till 8 jämna biffar och stek dem i smör.
    2. Couscous: Koka upp grönsaksbuljongen och krydda med gurkmeja. Häll buljongen över couscousgrynen och låt det stå under lock att svälla i 5 minuter. Ta bort locket och blanda ner smör och fluffa upp med en gaffel.
    3. Servera biffarna med couscous, grönsaker och eventuellt en god tomatsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben