Mickes chili con carne

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Med denna rätt vann han mitt hjärta!!! Serveras med ett gott vitt bröd.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 gula lökar
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 burkar á 400g champinjoner
  • 2 burkar á 400 g vita bönor i tomatsås
  • 2 burkar á 400 g krossade tomater
  • 5-10 inlagda jalapénoskivor
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Chilipulver
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka lök och vitlök. Fräs i margarinet i en stekgryta. Lägg i köttfärs och låt den fräsa med tills den är genomstekt.
    2. Finhacka jalapéno.
    3. Häll i champinjoner, krossade tomater och vita bönor. Lägg också i buljongtärningar och jalapéno. Låt småputtra i ca 20 minuter.
    4. Skär under tiden paprikorna i bitar.
    5. Lägg i paprikan och låt puttra i ytterligare ca 10 minuter.
    6. Smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och chilipulver.
    7. Servera med ett gott vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben