Midsommarsnaps med rabarber och jordgubbar

En favorit, speciellt bland damerna runt midsommarbordet.

Ingredienser

  • 1 halvflaska Renat, 350 ml
  • 10 g färsk rabarber
  • ½ vaniljstång
  • ½ dl hackade söta jordgubbar
  • 2 krm mörkt muscovadoråsocker
  • Instruktioner

    1. Ta undan cirka 1 dl sprit.
    2. Skär rabarbern i småbitar. Skåra vaniljstången och klipp den i bitar. Blanda ner jordgubbar, rabarber, vanilj och råsocker i resten av spriten. Låt stå i två dygn. Skaka om ordentligt då och då.
    3. Filtrera genom kaffefilter. Stick hål i botten på filtret efter ett tag med en tunn strumpsticka eller liknande, så rinner spriten igenom fortare.
    4. Häll tillbaka drycken i flaskan och fyll upp med den sparade spriten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lilas 2 juli 2010

    Denna snaps får högsta betyg av oss och våra midsommargäster! Jag gjorde även en till snaps, men då bytte jag ut rabarberna mot rivet skal av en citron+ lite citronsaft. Det blev också jättegod och fick en 5:a i betyg. Tack för receptet! Mvh Lilas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben