Midsommartårta
Serverar:
12 portioner
Midsommartårta med en doft av kaffe och choklad.
Ingredienser
300 g mörk choklad, 70 %
6 st ägg
4 msk sötningsmedel
0.5 dl kokande vatten
2 msk frystorkat kaffepulver
1.5 dl hackade pecan- eller valnötter
Till formen
1 rund tårtform, ca 20 cm i diameter
Smör
1 dl kokosflingor
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Smöra formen och täck sen kanterna med kokosflingorna.
Dela äggen och lägg äggulorna i en bunke och vitorna i en annan. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Ställ dem kallt så länge.
Hacka nötterna.
Koka upp vattnet och rör ut kaffepulvret i det.
Smält chokladen i en skål ovanför ett vattenbad. Rör om och rör sen ner chokladen i gulorna tillsammans med kaffet. Smeten ska vara tjock och blank.
Vänd ner smeten i äggvitorna, tillsätt sötningsmedel och nötter och blanda väl.
Häll smeten i den smorda formen och baka i 10 minuter, inte mer, på nedersta falsen i ugnen.
Om kakan fortfarande känns lös när du tar den ur ugnen är det som det ska. Den stelnar i kylen.
-kakan behöver stå kallt minst 1 timme innan servering.
Låt kakan svalna och ställ den sedan i kyl minst en timme. Stjälp upp kakan och servera den tillsammans med vispad grädde och färska bär
Liknande recept
Midsommartårta á la Monika
4.7
10-12
2
Midsommartårta med jordgubbar och vaniljkräm
3
Midsommartårta
5
12-14
1
Kalastårta med maräng
5
30 min
10
Flädercheesecake med jordgubbar
8-10
1
Silltårta
4.5
16
Midsommartårta
10
Midsommartårta
6-8
1
Lättbakad midsommartårta
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!