Midsommartårta

Serverar: 12 portioner

Midsommartårta med en doft av kaffe och choklad.

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad, 70 %
  • 6 st ägg
  • 4 msk sötningsmedel
  • 0.5 dl kokande vatten
  • 2 msk frystorkat kaffepulver
  • 1.5 dl hackade pecan- eller valnötter
  • Till formen
  • 1 rund tårtform, ca 20 cm i diameter
  • Smör
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smöra formen och täck sen kanterna med kokosflingorna.
    3. Dela äggen och lägg äggulorna i en bunke och vitorna i en annan. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Ställ dem kallt så länge.
    4. Hacka nötterna.
    5. Koka upp vattnet och rör ut kaffepulvret i det.
    6. Smält chokladen i en skål ovanför ett vattenbad. Rör om och rör sen ner chokladen i gulorna tillsammans med kaffet. Smeten ska vara tjock och blank.
    7. Vänd ner smeten i äggvitorna, tillsätt sötningsmedel och nötter och blanda väl.
    8. Häll smeten i den smorda formen och baka i 10 minuter, inte mer, på nedersta falsen i ugnen.
    9. Om kakan fortfarande känns lös när du tar den ur ugnen är det som det ska. Den stelnar i kylen.
    10. -kakan behöver stå kallt minst 1 timme innan servering.
    11. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kyl minst en timme. Stjälp upp kakan och servera den tillsammans med vispad grädde och färska bär

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben