Midsommartårta

Serverar: 20 portioner

Hela långpannan full att bjuda på!

Ingredienser

  • 500 g mandelmassa, grovriven
  • 250 g smör, mjukt
  • 6 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 6 dl vispgrädde
  • ca 400 g jordgubbssylt eller sockrat mos
  • 8 gelatinblad
  • Färska jordgubbar till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smöra och bröa en liten långpanna noga. Kakan bakas i två omgångar. Smeten delas i två.
    3. Blanda mandelmassa och smör väl med elvispens degkrokar eller i matberedare. Arbeta in äggen ett i sänder, sist mjölet blandat med bakpulver.
    4. Bred ut hälften av smeten i pannan. Grädda klart mitt i ugnen ca 20 min. Vänd upp kakan när den svalnat och grädda nästa botten. Låt dem kallna.
    5. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten 5 min. Fiska upp dem och smält dem på lägsta värmen i en kastrull.
    6. Vispa grädden tjock. Vänd ned sylt eller mos och sist gelatinet.
    7. Bred hälften av grädden mellan bottnarna, resten över tårtan. Garnera med bär och ställ kakan kallt tills den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marwis 23 mars 2009

    Kan man inte grädda båda bottnarna samtdigt i en varmluftsugn? /Marie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben