Mild kycklingwok med glasnudlar

Serverar: 4 portioner

Glasnudlar är gjorda av mungbönor och har ett medellågt GI. I den här rätten är det tamarisoja som är ett måste i köket och som du finner i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk tamarisoja
  • ½ msk riven ingefära
  • ½ msk riven vitlök
  • 250 g glasnudlar
  • 2 morötter
  • 1 purjolök eller 2-3 salladslökar
  • 1 liten squash
  • ½ broccolihuvud
  • 1 tsk fisksås
  • Garnering
  • ½ kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Blanda olja, soja, ingefära och vitlök i en skål. Lägg i kycklingen och marinera i 15-30 minuter. Lägg glasnudlarna i en skål med vatten. Skala och skär morötterna i slantar. Strimla purjolöken och skär squashen i bitar.
    2. Värm en wokpanna eller en stekpanna och lägg i kycklingen. Bryn i någon minut och tillsätt morötter, purjolök, broccoli och fisksås. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt squashen och koka ytterligare 1 minut.
    3. Ta upp nudlarna från vattnet och krama ur all vätska. Vänd ner nudlarna som hastigast i woken strax före servering. Nudlarna får inte ligga i för länge, då försvinner tuggmotståndet. Garnera med färsk koriander.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben