Mild kycklingwok med glasnudlar
Glasnudlar är gjorda av mungbönor och har ett medellågt GI.
I den här rätten är det tamarisoja som är ett måste i köket och som du finner i välsorterade livsmedelsbutiker.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
2 msk rapsolja
2 msk tamarisoja
½ msk riven ingefära
½ msk riven vitlök
250 g glasnudlar
2 morötter
1 purjolök eller 2-3 salladslökar
1 liten squash
½ broccolihuvud
1 tsk fisksås
Garnering
½ kruka färsk koriander
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i strimlor.
Blanda olja, soja, ingefära och vitlök i en skål. Lägg i kycklingen och marinera i 15-30 minuter.
Lägg glasnudlarna i en skål med vatten. Skala och skär morötterna i slantar. Strimla purjolöken och skär squashen i bitar.
- Värm en wokpanna eller en stekpanna och lägg i kycklingen. Bryn i någon minut och tillsätt morötter, purjolök, broccoli och fisksås. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt squashen och koka ytterligare 1 minut.
- Ta upp nudlarna från vattnet och krama ur all vätska. Vänd ner nudlarna som hastigast i woken strax före servering.
Nudlarna får inte ligga i för länge, då försvinner tuggmotståndet.
Garnera med färsk koriander.
Liknande recept
Kommentarer (0)