Min goda Formfranska

Det är inte min goa formfranska, det är Leila`s. Det blir 2 formfranskor

Ingredienser

  • 50 g färsk jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 tsk brödsirap
  • 1dl god olivolja
  • 1.5 msk flingsalt
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 10 dl vetemjöl special
  • Smör
  • Sesamfrön eller blå vallmofrön till brödformarna
  • Flingsalt till utbakningen
  • 1 st ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.
    2. Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
    3. Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.
    4. Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön.
    5. Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.
    6. Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    7. Pensla limporna med lite uppvispat ägg, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.
    8. Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (2)

    kastrullemma 10 september 2008

    oslagbar! går inte att sluta äta! :)

    Robjoo 26 mars 2009

    Jätte goda limpor Leila hon kan baka:-)

    Relaterade Artiklar

    Snittar och tilltugg
    Visst är det tråkigt att bara servera nötter till drinken. Här får du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben