Det är inte min goa formfranska, det är Leila`s. Det blir 2 formfranskor
Ingredienser
50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk flytande honung
2 tsk brödsirap
1dl god olivolja
1.5 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl special
Smör
Sesamfrön eller blå vallmofrön till brödformarna
Flingsalt till utbakningen
1 st ägg till pensling
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.
- Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
- Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.
- Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön.
- Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.
- Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla limporna med lite uppvispat ägg, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.
- Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Snittar och tilltugg
Visst är det tråkigt att bara servera nötter till drinken. Här får du...
oslagbar! går inte att sluta äta! :)
Jätte goda limpor Leila hon kan baka:-)