Min råglimpa

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En god limpa som skall jäsa bara en gång. Den smakar inte sött trots mängden av farin. Hoppas den smakar! .

Ingredienser

  • 1/2 liter fingerljummet vatten
  • 1/2 hekto jäst
  • 1 kg rågsikt
  • 2 dl brunt farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i litet av vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop dem till en smidig deg. Baka ut till 2 limpor som läggs i smorda formar. Jäs ca 1/2 timme. Gräddas i nedre delen av ugnen i 175 grader 45-60 minuter. Pensla med kallt vatten ett par gånger under tiden och efter gräddningen. Låt svalna under duk.

    Liknande recept

    8 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben