God, kraftig smak, hållbar.
Ingredienser
9 dl grovt rågmjöl
1 liter kokande vatten
2 pkt jäst (100 gram)
1 dl ljummet vatten
1 msk salt
1½ dl mörk brödsirap eller vanlig brödsirap
1½ dl vetemjöl special
Instruktioner
- Rör ihop rågmjöl och kokande vatten i en bunke, täck över och låt stå minst 6 timmar.
- Rör ut jästen i 1 dl ljummet vatten. Tillsätt salt och sirap. Arbeta ihop det skållade mjölet med jästblandningen och vetemjöl special. Spara 1 dl till utbakningen.
- Låt jäsa i 45 min under duk.
- Sätt ugnen på 224 grader. Baka ut degen till två limpor. Låt jäsa i 45 min.
- Grädda bröden längst ned i ugnen i ca 50 min.
Låt svalna på galler under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)