Råglimpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 8 timmar 30 minuter

God, kraftig smak, hållbar.

Ingredienser

  • 9 dl grovt rågmjöl
  • 1 liter kokande vatten
  • 2 pkt jäst (100 gram)
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 msk salt
  • 1½ dl mörk brödsirap eller vanlig brödsirap
  • 1½ dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Rör ihop rågmjöl och kokande vatten i en bunke, täck över och låt stå minst 6 timmar.
    2. Rör ut jästen i 1 dl ljummet vatten. Tillsätt salt och sirap. Arbeta ihop det skållade mjölet med jästblandningen och vetemjöl special. Spara 1 dl till utbakningen.
    3. Låt jäsa i 45 min under duk.
    4. Sätt ugnen på 224 grader. Baka ut degen till två limpor. Låt jäsa i 45 min.
    5. Grädda bröden längst ned i ugnen i ca 50 min. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben