Råglimpa

Serverar: 8 portioner

Det här är ett gamalt recept på en mycket god limpa. Min faster bakade den ,den är mycket god och dessutom jättelätt att lyckas med.

Ingredienser

  • 12 dl mjölk
  • 1 hg margarin
  • 500 g farinsocker
  • 4 ägg
  • 1 ½ hg jäst
  • 2 kg rågsikt
  • 2-3 tsk salt
  • Vetemjöl till utbakning
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en kastrull,tillsätt mjölken och värm till ca 37 gr. Rör i jästen och blanda i äggen ett i taget.Tillsätt farinsocker och salt.Arbeta till sist in rågsikten till en blank och smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Tag därefter upp den på bakbordet och knåda den väl. Forma 8 limpor som får jäsa på plåtar till nära dubbel storlek.
    2. Gräddas i 200 gr De färdiggräddade limporna penslas med smält margarin.

    Liknande recept

    8 h 30 min
    2
    1 h 30 min
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben