Råglimpor

Serverar: 2 portioner

Gott bröd som alltid blir bra. Bakar det även till jul och påsk.

Ingredienser

  • Dag1
  • 9 dl grovt rågmjöl (500g)
  • 1 l kokande vatten
  • Dag2
  • 100 g jäst, söt deg
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 msk salt
  • 1 ½ dl mörk sirap
  • 1 påse brödkryddor, stötta
  • 900 g vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Dag1; Skålla rågmjölet och låt stå minst 6 timmar
    2. Dag2; Rör ut jästen i ljummet vatten och tillsätt kryddor och sirap.
    3. Arbeta ihop rågdegen med jästblandningen och vetemjöl. Spara minst 1 dl mjöl till utbakningen. Arbeta väl. Låt jäsa 45 minuter.
    4. Knåda degen och baka ut 2 limpor. Jäs på plåt 45 minuter.
    5. Sätt ugnen på 225°C. Grädda 50 minuter längst ned i ugnen.
    6. Svalna under duk.

    Liknande recept

    8 h 30 min
    2
    1 h 30 min
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben