Minibookmakers med fläskfilé och örtolja

Serverar: 8 portioner

Den perfekta förrätten

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • Smör till stekning
  • 8 skivor formbröd, gärna grovt
  • 6-8 msk pepparrotsost, cantadou
  • 1 handfull ruccola
  • 5 cm pepparrot
  • Örtolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färska örter
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Mixa ihop ingredienserna till örtoljan med hjälp av en stavmixer eller matberedare Putsa fläskfilén och skär den lite på diagonalen i 8 skivor ca 2-3 cm tjocka. Lägg ut skivorna på en skärbräda och platta till dem med handen. Stek skivorna i lite smör i en stekpanna och salta och peppra.. Stansa en rund skiva ur varje formbröd med hjälp av ett glas. Rosta eller stek dem så att de får en fin gyllenbrun färg och blir frasiga. Bred ett lagom tjockt lager pepparotsost på varje skiva, lägg på lite ruccolasallad och därefter den nystekta fläskfilén. Strö över finriven pepparrot och avsluta med att ringla över lite örtolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben