Minicheesecakes med ingefära

Serverar: 10 portioner

Smaken av ingefära ger en härlig krydda till de här söta minicheesecakesen. De är enkla att göra och perfekta när efterrätten behöver förberedas.

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g smör
  • 150 g digestivekex, ca 10 st
  • 1 tsk mald ingefära
  • Fyllning
  • 200 g rumsvarm färskost, tex Philadelphia
  • 3/4 dl socker
  • 2 rumsvarma ägg
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl rumsvarm vispgrädde
  • Servering
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt.
    2. Smält smöret. Krossa kexen till smulor och slå över smöret. Tillsätt ingefäran och mixa till en smulig massa.
    3. Fördela smulorna i formarna och tryck till. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
    4. Blanda färskosten med sockret till en krämig smet. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa försiktigt i citronsaften och grädden.
    5. Fördela smeten i formarna. Grädda formarna mitt i ugnen i 20 minuter. Låt dem stå kvar och kallna helt på plåten. Ställ muffinsformarna sedan i kylskåp i minst 4 timmar.
    6. Dekorera med färska bär vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben