Minifrittata med sparris och spenat

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Recept på italiensk omelett till buffébordet. Bjud dem varma eller kalla.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 dl + 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. 14 månader , finriven
  • 1 krm salt
  • nymald peppar efter smak
  • 250 g sparris , delad i små bitar
  • 200 g babyspenat
  • Zeta Olivolja Classico Extra Vergine , till stekning
  • Flingsalt och svartpeppar från kvarn
  • 1 muffinsform för 12 muffins + pappersmuffinsformar eller smörpapper samt olja till smörjning
  • Tips
  • Vill du lyxa till det kan du lägga på tunna strimlor med Delizie Prosciutto Crudo på omeletterna
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smorda muffinsformar av papper eller tillklippta smorda bakplåtspapper som du skrynklat ihop lite först och sedan vecklat ut i muffinsformen. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda i 1 ½ dl riven parmesanost. Salta och peppra. Häll smeten i formarna och grädda i cirka 12-15 minuter tills omeletterna puffar upp och får lite färg. Ta ut och låt svalna. Stek sparrisbitarna lätt så de får lite färg och fortfarande är spänstiga. Salta lätt. Stek spenaten hastigt i lite olja och salta och peppra lätt. Toppa omeletterna med det gröna samt resten av parmesanen och dra några varv med pepparkvarnen. Äts kalla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben