Minigetostpajer med spenat

Serverar: 18 portioner

Minipajer är perfekta att packa ner i utflyktskorgen eller servera på buffén. Här är ett recept på en god fyllning som även passar vegetarianer.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 50 g parmesanost
  • 1 äggula
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g färsk bladspenat eller 1 pkt fryst
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk crème fraiche
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk hackad, färsk basilika
  • 200 g getost
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa, gärna i matberedare. Riv osten och blanda ner den.
    2. Vispa äggulan med vattnet. Tillsätt den i mjölmassan och arbeta snabbt samman allt till en deg.
    3. Tryck ut degen i aluminiumformar. Nagga degen och ställ formarna på en bakplåt i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Förgrädda de tomma pajskalen mitt i ugnen cirka 8 minuter.
    5. Skölj och rensa den färska spenaten eller tina den frysta enligt anvisningarna på förpackningen.
    6. Krama vattnet ur spenaten och fräs den i matfettet. Blanda ner crème fraiche.
    7. Klicka lite tomatpuré i botten på varje pajskal. Fördela basilika, spenat och smulad getost i pajskalen. Krydda med svartpeppar.
    8. Grädda pajerna mitt i ugnen 10-15 minuter. Servera dem något avsvalnade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben