Minipaj med vit chokladkräm

Serverar: 10 portioner

För chokladälskaren är de här små pajerna fullkomligt oemotståndliga med sina spröda chokladbottnar och lena kräm gjord av vit choklad.

Ingredienser

  • ½ dl finhackad sötmandel
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 50 g kallt smör
  • 1 äggula
  • 2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 1 dl kesella , 10 %
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Kakao
  • Tillbehör
  • Aluminiumformar
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop mandel, socker, kakao, smör, äggula och mjöl, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Låt sedan degen vila i kylen 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Forma degen till en rulle och skär den sedan i 10 lika stora bitar.
    3. Tryck ut degen i smorda aluminiumformar. Grädda kakorna 10 minuter. Låt pajskalen kallna helt i kylen.
    4. Vispa grädden lätt och ställ den kallt. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta på mycket svag värme. Låt sedan chokladen svalna något.
    5. Vispa upp ägget och blanda det med den smälta chokladen.
    6. Rör sedan ner ett par matskedar av den vispade grädden i chokladröran. Rör därefter ner chokladröran i den återstående grädden.
    7. Blanda till sist ner kesella och vaniljsocker. Fyll de kalla pajformarna med kräm och dekorera med jordgubbar. Pudra över lite kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben