Minipajer med ädelost

Serverar: 16 portioner

Små i storleken, men helt fullvuxna i smaken! Med söta körsbärstomater och ädelost är fyllningen en fullträff.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 lätt kesella
  • Fyllning
  • 8 körsbärstomater
  • 3 ägg
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl ädelost riven
  • 0,5 dl rostade rolrosfrön
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa.
    2. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen.
    3. Kavla eller tryk ut degen i 16 engångsaluminiumformar..
    4. Låt formarna stå i kylen minst 30 min.
    5. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Dela tomaterna i halvor.
    7. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
    8. Lägg ost och solrosfrö i formarna och häll på äggstanningen.
    9. Lägg en tomathalva i varje form.
    10. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben