Små, goda pajer med kräftsmak som passar till buffébordet.
Ingredienser
Pajdeg
2 dl vetemjöl
75 g matfett
2 msk vatten
Fyllning
170 g kräftstjärtar i lag
2 msk gräslök
2 dl lätt crème fraiche
1 msk stenbitsrom
Salt
Peppar
Garnering
50 g regnbågsrom
Instruktioner
Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
Forma en rulle, dela i bitar och tryck ut i aluminiumformar. Nagga och ställ kallt i 30 minuter.
Baka mitt i ugnen i 225 grader i 15 minuter. Låt svalna.
Hacka kräftstjärtarna grovt. Blanda med gräslök, crème fraiche och rom. Smaka av med salt och peppar.
Fördela fyllningen i pajskalen precis före serveringen.
gott,men gjorde en enda stor paj eftersom jag inte fick tag på minipaj-formar