Minipajer med kräftfyllning

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Små, goda pajer med kräftsmak som passar till buffébordet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g matfett
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 170 g kräftstjärtar i lag
  • 2 msk gräslök
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk stenbitsrom
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 50 g regnbågsrom
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Forma en rulle, dela i bitar och tryck ut i aluminiumformar. Nagga och ställ kallt i 30 minuter.
    2. Baka mitt i ugnen i 225 grader i 15 minuter. Låt svalna.
    3. Hacka kräftstjärtarna grovt. Blanda med gräslök, crème fraiche och rom. Smaka av med salt och peppar.
    4. Fördela fyllningen i pajskalen precis före serveringen.
    5. Garnera.

    Liknande recept

    3
    1 h
    10
    1

    Kommentarer (1)

    susannelotus 24 juni 2008

    gott,men gjorde en enda stor paj eftersom jag inte fick tag på minipaj-formar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben