Minipajer med räkor och mango

Serverar: 12 portioner

Läckra små pajer som smälter i munnen. De är fyllda med räkor, dill, mango och äggstanning.

Ingredienser

  • 1 smördegsplatta, kyld, ca 250 g
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • Ca 3 dl räkor, skalade
  • 3 msk dill, finhackad
  • 1 dl mango i bitar, fryst och tinad
  • 1 dl lagrad ost, riven
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • Garnering
  • Räkor
  • Dill
  • Mango
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rulla ut smördegsplattan. Dela den i 12 lika stora bitar, 8x8 cm. Tryck ner degbitarna i aluminiumformar, ca 7 cm i diameter upptill. Ställ dem gärna i en muffinsplåt. Pensla degen med uppvispat ägg.
    3. Blanda ihop räkor och dill. Ta undan några räkor till garnering. Fördela dillräkor och mangobitar i varje form. Strö över den rivna osten. Vispa ihop ägg, gräddfil och kryddor i en skål. Häll äggstanningen över pajerna.
    4. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Täck dem eventuellt med aluminiumfolie i slutet av gräddningen om pajerna får för mycket färg. Låt dem svalna något.
    5. Servera pajerna ljumma eller kalla garnerade med dillräkor och mangobitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben