Minipizzor med sardeller, oliver och basilika

Serverar: 4 portioner

Pizza med sardeller? Jajemen och det är jätte gott!

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 krm salt
  • 5 dl vetemjöl
  • Pålägg
  • 2 dl Zeta Casa Di Luca pastasås tomat
  • 1 mozzarellaost, 125g
  • 1 burk zeta sardeller, 80g
  • 1 burk kalamataoliver, urkärnade 290g
  • Plockade basilikablad
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Sallad med rucola
  • Instruktioner

    1. Läs upp jästen i vattnet, tillsätt olivolja och salt. Arbeta in mjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
    2. Kavla ut degen till pizzor i önskad storlek. Lägg på lite pastasås, tärnad mozzarellaost, sardeller och oliver. Grädda i ugn på 225 grader 5-10 minuter beroende på storlek.
    3. Garnera med basilika och vrid över lite svartpeppar. Servera rucolasalladen till. Dessa pizzor är goda både kalla och varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben