Minipizzor med zucchini

Serverar: 20 portioner

De här vegetariska pizzorna är perfekta att servera som tilltugg till en drink eller ett glas vin innan gästerna har satt sig till bords.

Ingredienser

  • Deg
  • 2½ dl kesella, mager
  • 2 tsk salt
  • 5 msk olivolja
  • 2 ägg
  • 8 1/3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 nypa riven muskot
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g skalade små räkor
  • 80 g riven emmenthalerost
  • Instruktioner

    1. Blanda kesellan väl med salt, olja och ägg. Sikta över mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt degen vila övertäckt 30 minuter.
    2. Riv hälften av zucchinin fint och skiva den andra hälften tunt. Hacka löken fint.
    3. Smält matfettet i en stekpanna och fräs löken glansig. Tillsätt den rivna zucchinin, låt det fräsa med ca 10 minuter. Ta stekpannan från värmen och låt det svalna något.
    4. Värm ugnen till 225 grader. Rör ner crème fraichen och smaksätt med kryddorna och citronsaften.
    5. Stjälp upp degen på mjölad bakyta, arbeta samman, dela och forma degen till 20 bullar. Tryck ut bullarna till platta rundlar ca 8 cm i diameter och lägg dem på en plåt klädd med bakpapper.
    6. Bred ut zucchiniröran och lägg zucchiniskivor och räkor ovanpå. Strö över osten. Grädda på nedersta falsen i 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben