Mintchokladkakor med solrosfrön

Tid: 30 minuter

Njut dessa lättbakade kakor med hjälp av sked! Smakade en variant av dessa och gjorde mina egna! De blev goda! Solrosfrön är ett bra alternativ för nötallergiker. Väljer du saltade solrosfrön kan du utesluta saltet i smeten. Kan med fördel göras med glutenfritt mjöl.

Ingredienser

  • 100 g smält smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • ½ krm salt
  • ½ dl rostade solrosfrön
  • Noblesse choklad med mintsmak (lika många som kakor du får ut av smeten) ca 20 st
  • Instruktioner

    Smält smöret. Rör ägg och socker. Vispa inte. Tillsätt de torra ingredienserna utom chokladen. Rör ner smöret. Klicka smeten i aluminiumformar. Grädda i 200 grader i ca 10 min. De ska vara kladdiga i mitten. Lägg på noblesse plattorna med detsamma så att de smälter. Ställ svalt. Njut med hjälp av en sked!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben