Minutbiff med apelsinsås

Serverar: 4 portioner

En lätt och snabblagad kötträtt med en syrlig smak av apelsin och worcestersås - en raffinerad smakbrytning.

Ingredienser

  • 4 skivor rumpstek à ca 150 g
  • 1 stor apelsin
  • 3 salladslökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk worcestersås
  • Instruktioner

    1. Rumstemperera köttet. Skölj apelsinen noga i varmt vatten och riv av skalet på halva frukten med ett siseleringsjärn eller skala av det yttersta av halva skalet med en potatisskalare och strimla det fint. Dela apelsinen och pressa ut saften.
    2. Ansa och skölj salladslöken. Skär det gröna i sneda ringar och finhacka den vita delen av löken.
    3. Smält matfettet och bryn köttet 2-3 minuter på var sida beroende på hur genomstekt du vill ha biffen. Krydda med salt och peppar och håll varmt i ett övertäckt kärl.
    4. Fräs det vita av löken i matfettet i stekpannan. Häll på apelsinsaft och worcestersås och lös upp den goda stekskyn. Låt alltsammans koka samman under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Rör ner resten av salladslöken och apelsinskalet. Lägg upp biffarna på uppvärmda tallrikar och häll över såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben