Mitt favoritbröd

Serverar: 2 portioner

Lättbakat och väldigt gott...

Ingredienser

  • 1 dl russin
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl havreflingor el. rågmjölsflingor
  • 2 dl lingonsylt
  • 30g salt
  • brödkryddor
  • 5 dl vatten
  • 16 dl Vetemjöl
  • 2 pkt torrjäst (a´50g)
  • 5 dl varmt vatten
  • Instruktioner

    Dag 1 1 dl russin 1 dl solrosfrö 1 dl linfrö 1 dl rågmjöl 1 dl havreflingor el. rågmjölsflingor 2 dl lingonsylt 30g salt brödkryddor 5 dl vatten Blanda ingredienserna - låt stå 8 - 12 timmar Dag 2 16 dl Vetemjöl 2 pkt torrjäst (a´50g) 5 dl varmt vatten Koka upp vattnet o blanda det i degen från dag 1. Blanda mjöl, jäst och sedan degen. Lägg i 2 smorda formar grädda i 200 g 50-60 min...

    Liknande recept

    5
    1 h 15 min
    5-10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben