Mjölkchokladkola med kokos och mörk choklad

Serverar: 30 portioner

Smarriga kolor med knapriga nötter, god kokos och len mjölkchoklad.

Ingredienser

  • 1 dl pekannötter, grovhackade
  • 2 dl riven kokos
  • 260 g vispgrädde
  • 140 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 dl mörk sirap
  • 200 g mjölkchoklad
  • ½ tsk salt
  • Garnering
  • 300 g mörk choklad, smält
  • Riven kokos, rostad
  • Pekannötter
  • Instruktioner

    1. Rosta nötterna tillsammans med kokos i en torr stekpanna på medeltemperatur tills de börjar få färg, dra då av stekpannan från plattan. Lägg bakplåtspapper i botten på en form, ca 25x30 cm. Värm grädde, smör, socker, sirap, choklad och salt i en kastrull. Värm det på svag värme tills smöret smält helt. Höj till medeltemperatur och låt det koka i ca 25 minuter, rör om med jämna mellanrum.
    2. Håll koll på kolan med en termometer och låt den koka till ca 124 grader. Gör ett kulprov genom att droppa ner lite kola i ett glas med kallt vatten. Rulla kolan mellan fingrarna för att se om den är klar. När kolan är färdig, blanda den med kokos och pekannötter och häll smeten i formen. Låt kolan stelna i rumstemperatur över natten.
    3. Skär kolan i fina bitar och doppa dem i smält choklad, garnera med kokos och pekannötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben