Mjuk apelsin och mandelpaj

Serverar: 8 portioner

Uppskattas av familjen och gästerna

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 apelsin, saft och rivet skal
  • 75 g smält smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 100 g mandelspån
  • 100 g mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smöret, mjölet och sockret till en smulig smet. Tillsätt ägget, arbeta ihop till en deg. Ta en rund form, 23 cm i diameter. Tryck ut degen över botten och en bit upp på kanten. Ställ formen kallt minst 30 min.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 10 min. Sänk därefter ugnsvärmen till 175 grader. Vispa ägget, äggulorna och sockret vitt och luftigt. Rör i apelsinsaften och-skalet, smöret, mjölet och mandelspånen-massan. Häll smeten i pajskalet och grädda pajen i 30 min. Låt pajen kallna, sikta över florsocker och servera som dessert med citronsorbet eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben