Mjuk apelsin- och mandelpaj

Serverar: 8 portioner

En ljuvlig paj med apelsin och mandel. Servera med lite citronsorbet eller vaniljglass.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • saft och rivet skal av 1 apelsin
  • 75 g smält smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 100 g mandelspån
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smör, mjöl och socker till en smidig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Ta en rund form, 23 cm i diameter och med löstagbar kant. Tryck ut degen över botten och en bit upp på kanten. Ställ formen kallt minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 175°.
    3. Vispa ägget, äggulorna och sockret vitt och luftigt. Rör i apelsinsaften och -skalet, smör, mjöl och mandelspån. Häll smeten i pajskalet och grädda pajen 30 minuter.
    4. Låt pajen kallna. Sikta över florsocker och servera som dessert med citronsorbet eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben