Mjuk jordgubbskaka med mandelspån

Serverar: 16-20 portioner

Saftig och lättbakad kaka fylld med läckra jordgubbar. Kakan kan varieras med sommarens alla bär. Den är lika god med till exempel hallon eller krusbär.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 175 g smör, smält
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl filmjölk
  • Fyllning
  • 2-3 dl jordgubbar
  • 2 msk socker
  • Garnering
  • Rostade mandelspån
  • Servering
  • Eventuellt lättvispad grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smält smör, bakpulver, vaniljsocker, mjöl och filmjölk. Blanda inte för länge för då blir glutentrådarna för starka och kakan seg.
    3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 20x30 cm. Skär jordgubbarna i bitar och strö över socker. Tryck ner dem lite lätt i smeten. Strö över rostade mandelspån. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-35 minuter.
    4. Servera den gärna med en klick lättvispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben