Mjuk kardemummakaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Den här har en god smak av kardemumma, så god, så god

Ingredienser

  • 75 g margarin (rumsvarmt)
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk krossad kardemumma
  • 1 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda de torra ingredienserna, finfördela fettet med fingertopparna. Tillsätt ägg och gräddfil. Rör till en slät smet. Smörj och bröa en springform. Häll i smeten i formen och strö över pärlsocker. Grädda i nedredelen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter. Låt svalna innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (1)

    Myo1 8 oktober 2008

    kul med en nyttigare kaka =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben