Mörk choklad- och jordnötstryfflar

Serverar: 30 portioner

Supergoda och riktigt lyxiga tryfflar. Passar jättebra till en kopp kaffe! Det är viktigt att använda osötad kondenserad mjölk, med den söta blir tryfflarna alldeles för söta.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 1 1/4 dl osötad kondenserad mjölk
  • 3 dl minimarshmallows
  • 1 dl jordnötssmör med bitar (crunchy)
  • 200 g mörk choklad av god kvalitet
  • Garnering
  • 1 dl finhackade jordnötter
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en stekpanna eller i en gryta. Blanda i socker och mjölk och låt koka upp under omrörning. Koka under omrörning ca 3 minuter. Låt smeten sjuda ca 10 minuter, tills den tjocknar. Rör om då och då.
    2. Ta pannan från värmen. Blanda i marshmallows och jordnötssmör. Bred ut tryffelsmeten i en form med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och låt kallna i rumstemperatur, ca 1 timme.
    3. Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Forma tryffelsmeten till bollar. Doppa dem i chokladen, med hjälp av en gaffel, och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Strö över finhackade jordnötter och pudra över lite kakao. Låt tryffeln stelna.
    4. Förvara tryfflarna i en plastburk med lock i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben